Valmentaja

TANJA KURIKKA

Tanja on urheilija, joka nauttii valmentamisesta täydestä sydämestään. Agilityssä häntä kiehtoo lajin vaativuus ja fyysisyys. Tanjan valttina on koirien kouluttaminen ja liikkuminen ja hän pyrkiikin aina opettamaan liikkumisen tekniikoita ohjaajille, jotta jokainen voi parantaa omaa suoritustaan. Tanja on opiskellut useamman vuoden eläinten käyttäytymistä ja kouluttamista ja janoaa aina uutta tietoa, olipa kyse sitten fysiikkavalmennuksesta tai eläinten kouluttamisen uusimmista tutkimuksista.

"Parasta on mennä täysillä!" - vaikka vauhti onkin Tanjan ja hänen koiriensa vahvuus, pyrkii hän aina kertomaan hyvissä ajoin radan linjat koirilleen. Hän panostaa tekniseen osaamiseen ja koiriensa esteosaamisen kouluttamiseen. Koirien hyvinvointi on aina tärkeintä Tanjalle ja mikään ei mene tämän asian edelle. Laaja harrastus- ja kilpailutausta tuo laajempaa näkökulmaa agilityvalmennukseen. Entinen huippu-urheilija kannustaa liikkumaan rohkeasti, eikä päästä treeneissään ketään helpolla. Tanjan mielestä agility on niin hauska harrastus, että sen harrastaminen kuuluu kaikille halukkaille. Olipa kyse sitten maailmanmestariksi haluavasta tai koiransa aktivoinnista ja yhdessä tekemisestä kiinnostuneesta koiraharrastajasta. Jokaisella saa olla omat tavoiteet, joita kohti harjoitella ja aivan kaikkia haluaa hän auttaa.

Tanja on luontainen valmentaja. Hän on valmentanut eri lajien urheilijoita ja harrastanut itse laajasti eri lajeja. Tanja haluaa, että hänen oppilaansa ymmärtävät, miksi jotakin tehdään, jotta he voivat soveltaa oppimaansa. Tanjan koulutusmetodit ovat yksilön huomioonottavia, kannustavia ja vaikka välillä ohjaajat laitetaan tiukoille, ei koskaan onnistumiset jää iloitsematta. Tanjan mielestä reeneissä pitää olla hauskaa sekä koiralla että ohjaajalla.

Lisää Tanjasta:
Youtube -kanava
Instagram

Tanja ja Nano

Border Collie "Nuka" (2007-) - Mustan Magian Sade
Kilpaili agilityn 3-luokassa

Border Collie "Nano" (2012-) - FI AVA & FI AVA-H Päättymätön Peli
Kilpailee agilityn 3-luokassa

Border Collie "Kyy" (2016-) - Vindicate's Pinkiepie
Kilpailee agilityn 3-luokassa

Border Collie "Pupu" (2018-) - Eagle Spirit Wynona
Kasvamassa koiraksi

JUULIA SAVOLAINEN    
Juulia on monipuolinen koiraharrastaja, jonka keskeinen intohimo on koirien kouluttaminen. Taitava ja itsevarma yhteistyö agilityradalla koostuu koiralle opetettujen taitojen ja ohjauksen yhteenhitsautumisesta. Juulia katsoo, että hauskan ja turvallisen harrastuksen peruspilarina on koiran ymmärrys sille annetuista tehtävistä. Koulutusmetodit perustuvat aina halutun käyttäytymisen vahvistamiseen. Juulia käyttää omassa ohjauksessaan paljon suullisia vihjeitä liikeohjauksen tukena.

Agilityn lisäksi Juuliaa kiinnostavat koiran fysiikka ja toiminnallisuus, ravitsemus sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kasvatustyö saksanpystykorvien parissa on kartuttanut tietotaitoa monella tasolla, ja perehdyttänyt Juulian myös mm. genetiikan maailmaan. 

Juulia on aloittanut agilityharrastuksen mittelspitzien parissa, ja kilpaillut pystykorviensa kanssa 3-luokassa. Nyt kotona kasvaa nuori bordercollie, jonka kanssa on tulevaisuudessa tarkoitus kilpailla tavoitteellisesti. Juulia on kouluttanut agilitya aiemmin seuratasolla, ja suorittanut agilityn koulutusohjaajan peruskurssin. Valmentajana Juulia on määrätietoinen ja tehokas, ollen samalla kannustava ja hauska. Jokainen koirakko huomioidaan yksilöllisesti, ja harjoitukset toteutetaan aina kunkin koiran tason ja ominaisuuksien mukaisesti.

Lisää Juuliasta:
Youtube -kanava
Instagram