TEAM TIKKAAT

Team Tikkaat tarjoaa all-in-one agilityvalmennusta lupaaville koirakoille kuuden leirin ajan 2017-2018. Leirien välillä osallistujilla on ryhmän- ja kouluttajien tuki, kotiläksyt ja treenihaasteet verkossa. 
Tavoitteemme on uudistaa asenteet, takoa tekniikat teräviksi, löytää rohkeus radanlukuun sekä viedä koirakot huipulle.

SportDogPark Lempäälä
30.9.-1.10., 4-5.11., 16.12., 20-21.1., 10-11.3., 19-20.5.
HALUAMME TEIDÄT TIIMIIMME!

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 31.7. mennessä, jossa kerrot itsestäsi ja koirastasi, odotuksistasi ja tavoitteistanne, osoitteeseen: tanja.kurikka@gmail.com otsikolla "TIKKAAT HAKU". Etusija on kaikille leireille osallistuvilla.

Halusimme toteuttaa sellaisen koulutuspaketin, millaiselle olisimme itsekin halunneet osallistua. Agilityssa(kin) mentaalipuoli on äärettömän suuressa roolissa, joten kutsuimme parhaan tuntemamme nuppikoutsin Anne Talvitien mukaan ja hän suostui!

Tavoitteenamme on agilityn teknisen osaamisen, radan luvun, ohjausten valinnan ym. lisäksi lähteä toteuttamaan ohjaajan kokonaisvaltaista asennemuutosta agilityyn.

Leirien välillä tulee toimimaan aktiivinen verkkokoulutus. Leireillä panostamme myös fysiikkaharjoitteluun, niin ohjaajalle kuin koiralle - olemme sitä mieltä, että tästä tulee ihan huippu juttu. 🙂
 

TEAM TIKKAAT STAFF

TANJA KURIKKA

Olen aina ollut joukkuepelaaja ja tiimityöskentelijä ja treenit ovat minulle mahdollisuus pitää hauskaa parhaan ystäväni kanssa. Edelleen minua ajaa eteenpäin sama intohimo lajiin ja suunnaton tiedonjano, olipa kyse sitten agilityn lajitaidoista, fysiikkavalmennuksesta tai eläinten kouluttamisen uusimmista tutkimuksista. Haluan katsoa lajia useasta näkökulmasta ja minua kiehtoo lajin monimuotoisuus, fyysinen ja henkinen vahvuus, koiran kouluttaminen, lajitaidot ja yhteys koiran kanssa.

Tällä hetkellä asustan neljän koirani kanssa. Nuka nousi aikoinaan yhdessä päivässä kakkosluokasta kolmosluokkaan, mutta terveydellisistä syistä se jäi varhaiseläkkeelle jokunen vuosi sitten. Edelleen se on innoissaan, kun pääsee välillä sujahtelemaan putkiin. Nanon ja Bingon kanssa nautimme kisaamisesta ja oppimatkastamme lajin parissa. Laumamme nuorimmainen, Kyy, on vasta kasvamassa koiraksi.

Agility on hieno laji, joka liikuttaa kaikenikäisiä, olipa tavoitteena maailmanmestaruus tai hauskanpito koiran kanssa.

KATI IMMONEN

Kati on entinen matkailualan expertti, joka jätti ulkomaat ja opiskeli eläinten kouluttajaksi. Polte omaan harrastukseen agilityyn vei mennessään ja sitähän piti ruveta myös kouluttamaan muille, nyt on meneillään OneMind Dogs coach ohjelma.

Agilityssa kiehtovinta on koiran ja ihmisen yhteistyö, sen saaminen flow tilaan, jolloin ohjaaja tietää koko ajan mitä ja milloin tekee ja koira vastaa ohjauksiin ja tämä tapahtuu automaatio tasolla. Ohjauksien tekninen osaaminen on Katille tärkeää ja se, että saa ohjaajan uskaltamaan liikkua rohkeasti ja luottamaan koiraan. Agility on äärimmäisen nopeatempoista ja ohjausten ajoittaminen on iso haaste, niin itselle kuin  koulutettaville. Koiran itseluottamuksen nostaminen palkkaamalla ei tuo pelkästään hauskuutta yhdessä tekemiseen vaan myös nopeutta kisaradoille.

Oma kisaura bordercollie Din kanssa on hyvässä nosteessa ja maajoukkue on kirkkaana tavoitteena, nuorempi borderdcollie Ice odottaa vielä oman kisauransa alkamista. 

 

 

ANNE TALVITIE

Anne ei paljon esittelyjä kaipaa, hän on rautaisen ammattitaidon omaava mentaalikoutsi. Hänellä on kokemusta niin työelämästä kuin eri urheilulajeista, myös agilitysta mm. agilityliiton järjestämien TopTeam koulutusten myötä.

Annella on iso rooli leireillämme. Häneltä löytyy työkaluja, joilla pelot alkavat muuttua toiveiksi ja jännitys innostukseksi. Anne vastaa leireillämme kokonaisvaltaisesta asennemuutoksesta. Hän on mitä sydämellisin ihminen, jonka asiantuntijuus on vertaansa vailla.

Agility suoritus kestää keskimäärin 35s ja siinä on oltava pää kasassa, että voittoja tulee - tämä on Annen työsarka ja odotukset tässäkin ovat meillä korkealla! 

 

YHTEISTYÖTÄ?

Etsimme tukijoukkoja projektiimme. Lue lisää http://www.tanjakurikka.fi/tikkaat_yhteistyo