Kiitollisuus on onnea

Kovasti kiitollinen. Sitä olen tässä miettinyt viime päivinä. Elämässä ihanaa on se, että moni meistä saa enemmän kuin ansaitsee. On helppo olla ystävällinen kivoille ihmisille, mutta yritäppä olla ystävällinen ihmiselle, joka ei mielestäsi sitä ansaitse. Se todella mittaa ihmisyyttä, miten kohtelemme toisiamme ja niitä, jotka eivät meille mitään mahda. Toisinaan ei etukäteen osaa edes arvata, mitä elämä tuo seuraavaksi. Seikkailua ja selviytyimistä, vuoron perään.

Elämä välillä heittelee, mutta kun yksi ovi sulkeutuu, voi se olla tähdellinen toisen oven aukeamiselle.

Kun ryhdyin tähän intiaanielämään, niin karsin elämästäni pois paljon turhaa. Materiasta luopuminen on vaikuttanut elämääni monella tavalla. Jotenkin on terästynyt ajatus siitä, mikä on elämässäni tärkeää. Olen todella siunattu ihanalla perheellä ja ihanilla ystävillä. En voi sanoin kuvata, miten kiitollinen olen teistä. Tämä elämäntapaintiaanielämä on kyllä tuonut elämääni ihania asioita, eikä vähiten ihania ystäviä. Myöhäinen puhelinsoitto, ihana viesti tai vain tieto, että joku on olemassa, tuo niin paljon iloa elämään, että jaksaa monet murheet ohittaa. Olen saanut pari uutta perhettä, sekä Lempäälästä, että Varsinais-Suomesta. Ilman heitä kiertolaiselämä voisi tuntua turhan juurettomalta. Kaikki se apu ja tuki monessa kohdassa, en olisi tässä ilman teitä. Olen aina ollut joukkuepelaaja ja tiimityöskentelijä, onnekseni elämästä ei tarvitse yksin selvitä.

Ensimmäiset pakkasyöt on selvitty. Olemme myös viettäneet ensimmäiset puskaparkkiyöt kaasun varassa. Reissuelämä on maistunut ja koulutukset ympäri Suomen järjestyvät näppärästi, kun kaikki kulkee mukana ja aina on oma sänky illalla odottamassa, mihin painaa pää.

Tänään koimme pienen järkytyksen, kun lämmitys autossa ei toiminut. Onneksi apu löytyi läheltä ja glykolinesteen lisäys toi taas lämpöä tupaan.

Kuva Miikku Pietilä

Kuva Miikku Pietilä

 

“Sorrow prepares you for joy. It violently sweeps everything out of your house, so that new joy can find space to enter. It shakes the yellow leaves from the bough of your heart, so that fresh, green leaves can grow in their place. It pulls up the rotten roots, so that new roots hidden beneath have room to grow. Whatever sorrow shakes from your heart, far better things will take their place.”

Jalaluddin Rumi

One thought on “Kiitollisuus on onnea

Comments are closed.